Gezocht: personen met diabetes

Posted by Katrien on Friday December 21st 2012 at 11:06

In het kader van het onderzoeksproject Design op Maat dat handelt rond diabetes en meer specifiek rond het herontwerp van self-care en self-management tools (bijvoorbeeld een insulinespuit of glucometer) zijn we nog op zoek naar personen met diabetes (type 1).

Het onderzoek vertrekt vanuit de vaststelling dat ondersteunende apparaten voor self-care en self-management bij diabetes veelal vanuit een strikt medisch oogpunt worden ontwikkeld. Het gevolg hiervan is dat tools veelal niet ‘passen’ binnen het leven van personen met diabetes. Dit onderzoek wil daarom die bestaande instrumenten meer op maat van de gebruiker herontwerpen.

Om dit te bereiken willen wij op een participatieve manier te werk gaan: samen met personen met diabetes, hulpverleners en ontwerpers. Wij vertrekken vanuit de ervaringen die personen met diabetes zelf hebben. Doorheen de verschillende fasen van het ontwerpproces is deze samenwerking cruciaal om het ontwerp zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijkse realiteit.

Wil je graag wat meer informatie of zou je graag deelnemen aan dit onderzoeksproject, neem dan gerust contact op met Katrien Dreessen (katrien.dreessen@khlim.be)

 

Focus on design research

Posted by Katrien on Tuesday December 4th 2012 at 10:37

During next week’s puntkom our colleagues Jessica Schoffelen and Ben Hagenaars will both talk about their projects and experiences with design research. Something to look forward to!

RSS Feed