Studenten Interaction Design werken verder op de inzichten van het project Design op Maat

Posted by Jessica on Wednesday November 19th 2014 at 16:02

Het project Design op Maat betreft het ontwerpen van open self-management tools voor diabetes type 1. In dit OPAK-onderzoek worden drie prototypes ontworpen op maat van drie personen met diabetes. Om het bereik van het project en de ontwikkelde ontwerpen verder te verspreiden, wordt het project gedocumenteerd en verspreid via workshops waarin nieuwe ontwerpers, onderzoekers, zorgverleners, enzovoort verder werken op de prototypes en de inzichten die in dit onderzoek zijn opgebouwd.

De studenten van de masteropleiding Interaction Design (CMD) van de MAD-faculty werkten in een onderwijsmodule verder op twee vraagstellingen die we in het project Design op Maat onderzoeken. Concreet stelden we de studenten volgende uitdagingen voor:
1. Hoe ontwerp je esthetische ervaringen voor het gebruik van self-care tools in publieke ruimtes?
2. Hoe kan je de continue bevoorrading van suikers (in de vorm van koeken en druivensuiker) ondersteunen en eraan herinneren om tijdig de voorraad aan te vullen?

De prototypes van de studententeams en hun onderzoeksproces werden in een filmpje vastgelegd. Je kan ze hier raadplegen:

RSS Feed