Kick-off: Van Zorg(zaam) Onderzoek naar (Zorg)zaam Ontwerp

Posted by Jessica on Monday September 21st 2015 at 13:00

Komende maand wordt het startschot gegeven voor het onderzoeksproject “Van Zorg(zaam) Onderzoek naar Zorg(zaam) Ontwerp”. Binnen dit project begeleiden ervaren onderzoekers van de KU Leuven instellingen, organisaties en bedrijven bij de ambitie om patiënten een zo aangenaam mogelijke ervaring aan te bieden. Dit project is waardevol voor product en/of service designers, architecten, fabrikanten van producten gebruikt in een medische context en ziekenhuisdirecties, die de patiënt echt centraal willen stellen.
De onderzoekers doen een beroep op gegevens die de laatste vier jaar werden verzameld bij “echte” personen in ziekenhuizen. Deze data geven inzicht in de verwachtingen van gebruikers, in de manier waarop de totaalbeleving van patiënten tot stand komt en wat de impact is van materiële en ruimtelijke elementen op die totaalbeleving.
Tijdens het kick-off event wordt een tipje van de sluier opgelicht over het opzet van het project. Er wordt ook dieper ingegaan op de toegevoegde waarde van het gebruik van deze inzichten voor ontwerpers. Daarnaast is er een brainstormsessie over hoe en waar gebruikersinformatie een meerwaarde kan betekenen binnen uw werkgebied.
Dit project verloopt in samenwerking met Flanders In Shape met steun van IWT Vlaanderen.

Programma
Inleiding (prof. Ann Heylighen, KU Leuven, Research[x]Design)
De rol van onderzoek in het ontwerpen van (zorg)architectuur (arch. Michiel Verhaegen, osar architecten nv)
Wat heeft onderzoek naar patiëntenbeleving te bieden? (ir. arch. Margo Annemans, KU Leuven, Research[x]Design & osar architecten nv)

Praktische info
1 oktober 2015
14u-16u
Thermotechnisch Instituut, Kasteelpark Arenberg, 3001 Heverlee
Inschrijven via:
http://www.eventbrite.com/e/van-zorgzaam-onderzoek-naar-zorgzaam-ontwerp-tickets-18328400740

Wij willen je mening horen over nieuwe informatievormen voor treinreizigers!

Posted by Selina on Tuesday September 8th 2015 at 08:37

Schermafbeelding 2015-09-08 om 09.38.27

Bestaande reisinformatie is vaak te algemeen, waardoor treinreizigers soms lang moet zoeken naar het precieze antwoord op hun specifieke reissituatie. Het iMinds-onderzoeksproject ‘TraPIST’ heeft als doel treinreizigers te voorzien van reisinformatie op maat van hun noden en levensstijl.

Het project gaat een laatste fase in en het projectteam is op zoek naar treinreizigers die hun mening willen geven over de toekomstvisie volgens TraPIST. In een aantal workshops stellen de onderzoekers de oplossing die in het TraPIST-project werd ontwikkeld voor, en krijgen deelnemers de kans om een aantal prototypes te testen.

De workshops staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in openbaar vervoer en informatievoorziening. Ze gaan door in Gent (28/9), Leuven (30/9), Brussel (5/10) en Genk (7/10). Ze starten telkens om 18u en eindigen omstreeks 20u30. Alle deelnemers krijgen een kleine beloning voor hun deelname.

Geïnteresseerd? Laat ons dat weten door dit formulier in te vullen en te verzenden: https://docs.google.com/forms/d/1ripHyaHLc8Bfi_ue8CnLsawwYfYntEc6smnA9qrD-NY/viewform. Een week voor de workshop ontvangt u een mail met verdere details over de avond. Als u voor die tijd nog vragen heeft, neem dan contact op met Pieter Duysburgh (pduysbur@vub.ac.be).

Alvast bedankt!
Het TraPIST-team

Opening De Andere Markt

Posted by Jessica on Thursday September 3rd 2015 at 09:26

Join our colleagues for the opening of ‘The Other Market’ in Genk to explore the future of work. Wil je meedenken over de toekomst van werk in Genk? Kom dan zeker naar de opening van ‘De Andere Markt’

https://www.facebook.com/events/1484310778557799/

De andere markt opening

Call for Participation for the 14th biennial Participatory Design Conference

Posted by Jessica on Thursday September 3rd 2015 at 09:05

CALL FOR PARTICIPATION

Join us for the 14th biennial Participatory Design Conference (PDC)
Aarhus, Denmark, 15 – 19 August 2016

http://pdc2016.org/

The Participatory Design Conference (PDC) is a premier venue for presenting research on the direct involvement of people in the design, development, implementation and appropriation of information and communication technology. PDC brings together a multidisciplinary and international group of researchers and practitioners from multiple fields encompassing a wide range of issues that emerge around cooperative design.